Ærøsundfærgen

800,00 kr.
Inkl. moms

Ærøsundfærgen er et ungt vrag der både er til begynderren og den mere erfarende.

Turen kræver min 2 personer, turen er inkl. kørsel og sejlads ud til vraget. det er en heldagstur

Antal
På lager

 

Sikkerhedspolitik. Alle oplysninger behandles fortroligt

 

Leveringspolitik. vi sender med billigste løsning afhentning i butikken er naturligvis gratis

 

Returpolitik. Alle varer kan returneres inden 8 dage dag skal de være ubrugte og i original emballage

Om Dive Spot M/F Ærøsund

Færgen M/F Ærøsund er et ganske ungt vrag. Det gik til bunds i oktober 2014 efter en kontrolleret sænkning og skaber nu rammerne om et af Danmarks mest interessante kunstige rev. Inden sænkningen blev færgen miljøoprenset og dykkersikret. Planter og dyr nyder nu godt af det nye element på havbunden.

 

Vraget ligger på godt 19 meter vand i Ringgårdsbassinet cirka 550 meter udfor kysten ved Ballen på Fyn. Toppen af vraget (færgens skorsten) ligger blot 6 meter under havets overflade og er derfor interessant for både fridykkere og flaskedykkere.

 

M/F Ærøsund var Danmarks sidste privatejede jernbanefærge og sejlede på overfarten mellem Svendborg og Ærøskøbing fra 1960 og frem til 1999. Den blev projekteret af Knud E. Hansen og bygget på Husumer Scchiffswerft i Tyskland. På mange måder var færgen hypermoderne, da den blev indsat i 1960. Det var blandt andet den første danske færge, hvor passagerne kunne se fjernsyn, og det vel at mærke både danske og tyske kanaler. Færgen var som noget nyt også bygget således at bilister ikke længere skulle bakke ombord, men havde åbning i både agter- og forstavnen.

 

Færgen har en stærk kulturhistorisk tilknytning til området. I kraft af de mange år hvor færgen var i drift, blev den synonym med det Det Sydfynske Øhav og opnåede en næsten ikon-agtig status. 

Hvis du som dykker har lyst til at udforske M/F Ærøsund og livet omkring, kan du tage udgangspunkt fra slæbestedet på Rantzausminde Lystbådehavn. Når du ankommer til dykker-spottet, kan du forankre din båd ved de to gule ankerbøjer, som er fastgjort på vragets agter- og forstavn. 

4 Varer

Specifikke referencer